Amazon a preluat Whole Foods, cel mai mare lanţ de retail de mâncare naturală din Statele Unite, pentru 13,7 miliarde dolari

Gigantul de e-commerce Amazon face o nouă mişcare, astăzi, pe partea de achiziţii în domeniul alimentaţiei bio, odată cu achiziţia Whole Foods Market, într-o ofertă de 42 de dolari pe acţiune, care evaluează compania la 13,7 miliarde de dolari. Business-ul urmează să fie aprobat de autorităţi şi de toţi acţionarii Whole Foods şi s-ar putea încheia în a doua jumătate a anului.

Aceasta este cea mai mare achiziţie a Amazon din 2014 încoace, de la cumpărarea serviciului Twitch.

Whole Foods Market este cea mai mare reţea de retail de mâncare organică şi naturală din Statele Unite ale Americii.

“Milioane de oameni iubesc Whole Foods, pentru că oferă cele mai bune produse alimentare naturale şi organice şi pentru că vor să se hrănească sănătos”, a declarat CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, scrie The Guardian.

Whole Foods va opera magazinele sub brandul propriu. Fondatorul şi directorul general al companiei, John Mackey, îşi va păstra funcţia.

Este pentru prima dată când Amazon inveşteşte într-o reţea tradiţională de retail, gigantul e-commerce-ului întorcându-se la originile comerţului clasic, în magazine tradiţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − 26 =