Amazon a ajuns la un acord cu editura Simon & Schuster

 

_78415550_78415549

Amazon a ajuns la un acord cu editura Simon & Schuster

Retailerul online Amazon a ajuns la un acord cu una dintre cele mai mari edituri din lume, Simon & Schuster privind stabilirea prețurilor pentru cărţile vândute online. Dominația Amazon pe piața online de cărţi a adus-o într-un conflict cu editorii și autorii.

Acordul multi-anual cu Simon & Schuster dă editurii, detinuta de CBS, un control mai mare asupra prețurilor. Amazon a fost implicat într-o dispută de profil înalt, cu Hachette, care a dus la întârzierea livrarilor pentru unele dintre cărțile editorului. Amazon și Simon & Schuster au declarat că acordul este convenabil pentru ambele părţi. Termenii exacți ai acordului nu au fost dezvaluiţi. Amazon a declarat ca acordul “creează un stimulent financiar pentru Simon & Schuster pentru a oferi prețuri mai mici cititorilor”.

Amazon, care vinde aproximativ doua treimi din cărţile online din SUA, a susținut că prețurile ar trebui să fie de aproximativ 9.99 dolari sau mai puțin. Unii editori și autori, printre care cei mai bine vanduţi scriitori, cum ar fi Donna Tartt și Lee Child, spun că acest preț nu este sustenabil economic.

Simon & Schuster și Hachette au negociat noi acorduri cu Amazon, deoarece acestea au fost printre cele cinci edituri date în judecată de către Departamentul de Justiție al SUA în 2012 pentru presupusa fixare a prețurilor, însă toate si-au soluționat problemele în afara instanței.

http://www.bbc.com/news/business-29701219

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =