Amazon, Alphabet și Facebook impresionează

Valorile tehnologice Amazon, Alphabet și Facebook și-a consolidat poziția printre cele mai mari cinci companii de pe piața americană de acțiuni. Ce se mai poate întâmpla, astfel încât cele trei să fie mutate în Dow Jones?

Indicii bursieri americani au arătat un start puternic, propulsați de valori tehnologice precum Apple, Microsoft, Facebook sau Alphabet. Acestea fac parte dintre cele mai grele nume din S&P 500, iar creșterile lor de curs au atras dezvoltarea indicelui.

Astfel că Apple conduce clar clasamentul cu o cotă de 3,7% în totalul valorii indexului, urmată de locul doi – Microsoft – care reprezintă 2,6%, Amazon (1,8%) și Facebook (1,7%). Pe locurile nouă și zece se află cele două tipuri de acțiuni ale Alphabet, concernul mamă al Google, cu o cotă totală de 2,7 procente. Cota reprezentată în S&P 500 este determinată de valoarea bursieră a Free Floats, deci de numărul acțiunilor aflate în circulație.

Chiar dacă Amazon, Alphabet și Facebook au o valoare bursieră cumulată de mai multe sute de miliarde de dolari și fac în același timp parte din cele mai valoroase titluri de capital din SUA, acțiunile celor trei nume grele nu fac parte din Dow Jones. Cu toate că există motive excelente să ne așteptăm la creșteri substanțiale de curs.

Potrivit operatorului S&P Dow Jones Indices, indicele „Dow” ar trebui să ofere o perspectivă clară și directă asupra pieței de acțiuni și astfel în acest sens să deservească economiei SUA. Nici o companie nu reflectă mai bine transformările din economia americană cum o fac cele din acest indice. Astfel că Facebook deține peste 200 de milioane de useri în SUA. În același timp Amazon răpește tot mai mult teren rivalului Wal-Mart, care este inclus în Dow Jones. Dacă clienții vor să comande ceva, ei merg mult mai des pe pagina celui mai mare comerciant online din lume și nu la Wal-Mart. Iar Alphabet domină prin subsidiara sa Google lumea motoarelor de căutare dar și piața publicității online.

http://www.teleboerse.de/aktien/Amazon-Alphabet-und-Facebook-klopfen-an-article19825411.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2