Amazon câștigă mult mai bine, dar acționarii sunt tot triști

amazon-chef-jeff-bezos-war-am

Cel mai mare comerciant online din lume marchează mai mult profit și înregistrează cifre pozitive pentru al șaselea trimestru consecutiv. Dar acționarii sunt nemulțumiți de un anumit anunț.

Amazon câștigă mai mulți bani. După tragerea liniei cel mai mare comerciant online din lume a anunțat un profit de 252 de milioane de dolari pe trimestrul al treilea – anul trecut s-a înregistrat doar 79 de milioane în aceeași perioadă. În afară de asta, concernul înregistrează cifre pozitive pentru al șaselea trimestru consecutiv. Observatorii profesionali și acționarii se așteptau însă la rezultate mai bune și reacționează dezamăgiți: cursul acțiunilor a scăzut post-bursier cu șase procente.

Un motiv ar fi faptul că Amazon a anunțat împreună cu cele mai recente cifre că, costurile au urcat cu peste o treime, pentru că, compania se va axa în special pe creștere. Au fost astfel realizate investiții în servicii de internet, într-un program de abonamente precum și în infrastructura pentru depozitare și livrare.

Afacerile cu servicii cloud s-au îmbunătățit între timp, Amazon a vândut în acest domeniu de două ori mai mult decât în urmă cu un an. Profitul operațional cu date în cloud este de trei ori mai mare decât în orice alte activități din America de Nord luate la un loc.

Analiștii s-au declarat nemulțumiți în special de perspectivele comerciale pentru trimestrul sărbătorilor, care este deosebit de important pentru companie. Conducerea companiei a prevăzut, în propriul ei stil, un profit între 0 și 1,25 miliarde de dolari. Jan Dawson de la Jackdaw Research spune că cei de la Amazon pur și simplu nu au idee despre ce se va întâmpla în acest trimestru.

Această nesiguranță nu este pe placul investitorilor. Colegul său, Michael Pachter, de la Wedbusch Securities, a avertizat că dacă se ia în considerare această prognoză incertă, ea este însă, în cel mai bun caz, cu 250 de milioane de dolari mai redusă decât prognozele experților.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/amazon-steigert-gewinn-anleger-sind-unzufrieden-14501336.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2