Amazon creează joburi în Marea Britanie

RTS8P86

În timp ce multe concerne internaționale amenință cu retragerea de pe insulă după votul Brexit, comerciantul online american Amazon susține în continuare planurile sale de creștere. “Business as usual”, se spune. Vor mai fi create și câteva joburi noi.

Comerciantul online Amazon nu vede nici un fel de efecte immediate ale votului Brexit pentru activitatea sa din Marea Britanie. Vânzările de acolo s-au dezvoltat de multă vreme pe măsura așteptărilor, spune managerul responsabil, Doug Gurr.

În ceea ce-I privește, “Business as usual”. Amazon a anunțat anterior că în acest an va crea alte 1000 de posturi în Marea Britanie. Acestea sunt locuri suplimentare de muncă, în plus față de cele 2500 anunțate în ianuarie. Până la sfârșitul anului 2016 numărul total al oamenilor din Marea Britanie angajați la Amazon ar trebui să ajungă la 15.500.

Nu există nici un fel de efecte ale Brexit asupra companiei, se mai spune în continuare. Vânzările ating mereu nivelul așteptărilor, anunță compania, fără a da însă cifre concrete. Cu toate acestea, este încă prea devreme pentru a discuta despre repercusiunile votului ce a avut loc pe 23 iunie.

Multe detalii vor fi acum puse la punct. Nu se știe exact ce fel de reglementări se vor aplica sau cum va arăta separarea, spune managerul, care gestionează Amazon UK din luna mai. Pentru ei nu se schimbă nimic. Încă sunt parte din UE. Se vor adapta în cazul în care ceva se schimbă.

Un sondaj lansat săptămâna trecută arată că încrederea consumatorilor britanici a scăzut puternic în Marea Britanie după referendum. Retailer-ul britanic John Lewis sprijină rezultatul sondajului. Potrivit companiei, vânzările au crescut mai lent săptămâna trecută.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Amazon-schafft-Jobs-in-Grossbritannien-article18146911.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =