Amazon creste investitiile in India cu inca 3 miliarde de dolari

_89913351_gettyimages-538700522

Amazon a anuntat că va crește investițiile sale în India, pompand inca 3 miliarde de dolari, si ajungand la suma totală investită la mai mult de 5 miliarde de dolari. Gigantul in vânzarea cu amănuntul on-line a anunțat o investiție de 2 miliarde de dolari în India, în 2014 și are deja 45.000 de muncitori.

Directorul executiv, Jeff Bezos a declarat ca Amazon a continuat să vadă “un potențial uriaș” în India, regiunea cu cea mai rapidă creștere. În 2014, firma a declarat ca India este pe cale de a deveni “cea mai rapidă țară cu care a avut de-a face”,  atingand 1 miliard de dolari în vânzări brute. Cu toate acestea, se confruntă cu o concurență in zona, din partea comercianților cu amănuntul FlipKart și Snapdeal.

Bezos a vorbit la summitul de la Washington, la care a participat si prim-ministrul indian Narendra Modi.

“Am creat deja aproximativ 45.000 de locuri de muncă și continuam să vedem un potențial imens în economia Indiei”, a declarat acesta.

Într-o scrisoare către acționari, adresata în luna aprilie, Bezos a descris eforturile Amazon in a educa proprietarii de afaceri mici, din India, cu privire la vanzarea on-line. În luna februarie, a lansat Amazon Tatkal, un serviciu care permite vânzătorilor sa achizitineze on-line în mai puțin de o oră, serviciu, care, potrivit lui Bezos a ajuns la vanzatori în 25 de orașe.

http://www.bbc.com/news/business-36477294

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =