Amazon dă în judecată peste 1000 de comentatori neidentificaţi

_86188122_453488550

Amazon dă în judecată peste 1000 de comentatori neidentificaţi

Amazon a luat măsuri legale împotriva a peste 1.000 de persoane neidentificate care au postat comentarii false pe versiunea americana a site-ul său. Gigantul american de retail online, a intentat un proces in Seattle, Washington.

Acesta a declarat că reputatia brandului este afectată de comentarii “false, înșelătoare și neautentice” plătite de către vânzătorii care doresc să-şi îmbunătățească atractivitatea produselor. Acţiunea vine după ce în luna aprilie Amazon a dat în judecată un număr de site-uri web pentru că au promovat comentarii false.

Amazon a anuntat ca a efectuat o anchetă, care a inclus achiziționarea comentariilor false ale clientilor de pe Fiverr de la oameni care au promis rating de cinci stele și s-au oferit să acorde achiziții pentru a scrie comentarii.

Retailer-ul a declarat că a observat că vizitatorii care postau comentarii false încercau să evite detectarea prin utilizarea mai multor conturi de adrese IP unice.

Amazon a declarat că procesul nu vizează Fiverr, care nu este un inculpat în plângere. Fiverr a anunţat că va colabora cu Amazon pentru a rezolva problema.

http://www.bbc.com/news/technology-34565631

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 70