Amazon este acum impozitată corect

Amazon-hat-einen-sprachgesteuerten-Lautsprecher-vorgestellt

Amazon este acum impozitată corect

Amazon întoarce spatele paradisului fiscal Luxembourg, cel puțin pentru vânzările pe care le realizează în Germania și merge, așa cum ar trebui, către autoritățile fiscale germane. Nu datorită criticilor recente sau a anchetelor aflate în desfășurare, dar pentru a aduce mai multe beneficii clienților.

Comerciantul online Amazon își impozitează veniturile obținute în Germania la autoritățile fiscale germane. Din data de 1 mai anul acesta Amazon își impune veniturile înregistrate în Germania la autoritățile fiscale germane și nu la cele luxemburgheze, spune un purtător de cuvânt al companiei pentru Suddeutsche Zeitung.

El motivează trecerea nu pe fondul criticii în creștere asupra practicilor concernului. Purtătorul de cuvânt a declarat că, compania își verifică periodic structura firmei și efectuează modificări dacă se stabilește că, clienții nu sunt serviți în cel mai bun mod cu putință.

Comisia Europeană anchetează în prezent dacă structura de până acum a Amazon este compatibilă din punct de vedere legal cu impozitarea veniturilor sale în Marele Ducat, care este un paradis fiscal. Corporațiile plătesc un impozit de sub un procent pe veniturile pe care decid să le impună în Luxembourg.

Președintele Comisiei UE, Jean-Claude Juncker este pus astfel sub presiune, pentru că el a fost acolo premier timp de 18 ani. Ca președinte al Comisiei Europene, el a anunțat acum că va lupta împotriva paradisurilor fiscale și a evaziunii fiscale.

Amazon a vândut în 2014 potrivit datelor din presă mărfuri de aproape 11 miliarde de euro, iar în 2012 veniturile s-au ridicat la nouă miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Amazon-versteuert-jetzt-brav-article15162316.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 2