Amazon imaginează metode de supraveghere a angajaților

Imagini pentru amazon imagines future employee surveillance

Amazon a fost criticat în acest an pentru o aplicație patentată controversată care detaliază o “brățară cu ultrasunete” care poate fi solosită pentru a-i urmări pe angajați. Noua aplicație publică a companiei pentru ochelari de realitate augmentată care a fost realizată special pentru lucrătorii din depozite este cu mult mai alarmantă.

Scopul aplicației patentate “Augmented Reality User Interface Facilitating Fulfillment” este, în mod oficial, o cale pentru a naviga prin depozitele extrem de aglomerate și complicate a celor de la Amazon, multe dintre ele măsurând peste 100.000 de metri pătrați. Ochelari inteligenți conectați la un dispozitiv de calcul purtat pe corp suprapune indicații de direcție de la un articol la următorul, potrivit aplicației pentru patent.

Acolo unde aplicației Amazon Flex pare să nu facă decât să colecteze date pentru ca în cele din urmă vehiculele autonome să poată să înlocuiască total oamenii, informațiile privind rutele din unitate pot fi folosite pentru a învăța roboții despre care mulți lucrători din depozite cred deja că îi vor înlocui cu succes.

Amazon urmărește în prezent un volum impresionant de date individuale de la angajați, pe care le prelucrează pentru a recompensa sau pedepsi obiectivele atinse de fiecare muncitor zilnic. Aceste date sunt colectate în special prin intermediul scannerelor de mână care urmăresc utilizarea și timpii morți.

Prin intermediul unei combinații dintre tehnologia onboard și coduri QR amplasate peste tot în depozit, ochelarii imaginați de Amazon pentru direcționare vor fi concepuți să facă mai mult, să colecteze date despre orientare, deplasare, poziție sau accelerație, parametri care se traduc în viteză de deplasare, locația exactă și chiar direcția în care muncitorii privesc.

Dar ca și în cazul oricărei aplicații care urmărește obținerea unui patent, nu există nici un fel de garanții că un asemenea dispozitiv va fi construit vreodată sau distribuit în depozitele companiei, dar oferă indicii privind felul în care conducerea companiei gândește. Amazon se pare că urmărește să dezvolte cât mai mult sistemele de urmărire ale angajaților, atât pe plan intern cât și ca produs ce se poate comercializa pentru păstrarea ordinii.

https://gizmodo.com/amazon-imagines-future-employee-surveillance-with-paten-1828051062

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 4