Amazon își construiește proprile aeroporturi

Untitled

Amazon trimite zilnic bunuri către clienții din toată lumea. Pentru a-și reduce dependența de serviciile de livrare, gigantul online încheie contracte cu firme de transport aerian. Acum compania își adaugă în portofoliu un aeroport privat în apropiere de Cincinnati.

Comerciantul online american Amazon își construiește un hub privat pentru transport aerian în schimbul unei sume de peste un miliard de dolari. Astfel că aeroportul din Cincinnati, care este localizat în nordul statului Kentucky, va fi restructurat, a anunțat concernul.

Amazon nu a dorit să ofere detalii privind costurile, dar compania locală care dezvoltă proiectul a estimat investiția la 1,49 miliarde de dolari. Amazon a anunțat că prin acest proiect vor fi create 2000 de locuri noi de muncă.

Gigantul online vrea să devină tot mai puțin dependent de serviciile de livrare UPS sau FedEx și de serviciile poștale tradiționale. Astfel că Amazon a încheiat anul trecut contracte cu două firme de transport aerian. În prezent sunt date în folosință sub numele de Prime Air 16 aeronave de transport marfă, toate deservind compania Amazon, pe viitor numărul lor va crește. Prin contract este convenită contractarea a până la 20 de avioane de la ambele companii.

Suplimentar Amazon investește și în propriile camioane, pentru a putea transporta marfă între diferite depozite ale sale de pe teritoriu american.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Amazon-baut-sich-eigenen-Flughafen-article19683094.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 64