Amazon recompensează oamenii sănătoși

Febră, dureri de spate, de stomac, etc: bolile și afecțiunile sunt o parte obișnuită din viața tuturor. Dar serviciul online Amazon nu vrea să aibă de a face cu ele. Angajații care nu se îmbolnăvesc la fel de des vor primi un premiu, dar numai cu condiția ca toată echipa să fie la fel de “în formă”.

Pentru a reduce din concediile medicale pe care angajații din centrele logistice le solicită, comerciantul online Amazon a impus de anul trecut acordarea unor premii de prezență pentru angajați. După un raport al “Süddeutschen Zeitung”, angajații primesc în prezent prime de performanță în cinci din cele nouă centre de distribuție pe care compania le are în Germania. Aceste prime sunt compuse din mai multe componente, prin care bani mai mulți dacă solicită mai puține zile de concediu medical.

Amazon vrea să ofere acest bonus la nivel de grup. Pentru a primi cel mai mare premiu posibil, de zece procente din salariul brut lunar, se vor număra nu doar câte zile de concediu medical și-a luat fiecare angajat, ci și starea de sănătate a întregii echipe în care el lucrează. Fiecare angajat care solicită concediu medical pune astfel în pericol nu doar propriul său bonus ci și pe cel al colegilor săi.

Sindicatul Verdi, Asociația Medicinei Muncii din Germania și Casa Tehnică de Asigurări de Sănătate critică dur acest sistem de premiere. Thomas Voss, responsabil Verdi pentru angajații de la Amazon, a declarat că este respinsă orice propunere de recompensare pe baza stării de sănătate. Angajații mai în vârstă sau cei bolnavi cronici vor fi astfel puternic discriminați. Iar prin oferirea unui bonus de grup nu face decât să înrăutățească relațiile dintre colegi. Conducătoarea managementului sănătății de la Casa Tehnică de Asigurări de Sănătate, Sabine Voermans, a spus că Amazon cere practic prin aceste prime, ca oamenii să meargă bolnavi la lucru.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Amazon-belohnt-Gesunde-article19775598.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 62