Amazon și Google dezvoltă afacerile cu alimente

Companiile de pe internet se orientează spre afaceri cu alimente comandate online. Google cooperează cu lanțurile de supermarketuri Walmart, Amazon și comerciantul bio, Whole Foods.

Autoritățile americane nu au avut nici o obiecție față de cea mai mare achiziție din istoria companiei Amazon. Comisia comercială americană a anunțat miercuri seara că a aprobat preluarea comerciantului bio Whole Foods. Prețul de achiziție s-a situat la fix 11,6 miliarde de euro.

Comerciantul online vrea ca prin această preluare să dezvolte afacerile sale cu alimente. În luna mai Amazon a lansat la Berlin serviciul de livrări alimente Amazon Fresh. Prin achiziția comerciantului Whole Foods, Amazon are acum posibilitatea de a opera comerț cu alimente prin metode staționare: compania care s-a specializat în comerțul cu alimente bio are în total 461 de unități în SUA, Canada și Marea Britanie. Vânzările de anul trecut au totalizat 13,6 miliarde de euro.

Printre altele giganții americani Walmart și Google au anunțat că vor coopera în domeniul distribuției de mărfuri prin servicii lingvistice, cum fac deja cei de la Amazon. Directorul afacerilor online de la Walmart, Marc Lore, a anunțat miercuri că Google va oferi sute de mii de articole Walmart de la sfârșitul lunii septembrie, prin intermediul asistenților săi lingvistici. Astfel cei doi parteneri vor să facă front comun în fața Amazon.

http://www.zeit.de/wirtschaft/unternehmen/2017-08/amazon-whole-foods-google-walmart-uebernahme-lieferservice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =