Amazon și Microsoft vor permite asistenților lor vocali să interacționeze între ei

Alexa și Cortana nu se vor mai ignora de acum înainte. Asistenții vocali ai sistemelor informatice produse de Amazon și Microsoft vor putea în curând să interacționeze între ei, au anunțat miercuri cei doi giganți americani ai tehnologiei, relatează AFP.

“Alexa va putea vorbi cu Cortana și Cortana va putea vorbi cu Alexa”, au anunțat cele două grupuri într-un comunicat publicat de Amazon.

Colaborarea este cu atât mai notabilă cu cât asistenții vocali joacă un rol central pe o piață tot mai concurențială, cea a locuințelor conectate la internet, în care rivalitatea dintre sistemele Amazon Echo și Google Home a devenit și mai accentuată după recenta lansare a asistentului virtual HomePod, dezvoltat de Apple.

Citat în comunicat, Jeff Bezos, fondatorul și CEO-ul Amazon, a dat asigurări că există loc pentru mai mulți asistenți vocali, “fiecare având acces la diferite date și la diferite domenii specializate de competență”.

Cele două grupuri promit deci că utilizatorii programului Alexa, asistentul Amazon, vor putea utiliza Cortana, asistentul Microsoft, pentru a avea acces la e-mailuri, recunoscând astfel implicit dominația programului Outlook.

La rândul lor, utilizatorii sistemului Cortana vor putea să-și facă cumpărăturile pe Amazon și să utilizeze Echo.

“Este o prioritate crucială pentru noi să garantăm accesul la Cortana (…) peste tot și pe toate suporturile”, a declarat Satya Nadella, CEO al Microsoft, citată în comunicat.

Cele două grupuri precizează că această cooperare va intra în vigoare înainte de sfârșitul anului.

Asistenții vocali și locuințele conectate la internet reprezintă domenii strategice în comerțul online, în care Google tocmai a anunțat un parteneriat cu Wal-Mart, numărul unu mondial în materie de distribuție, notează AFP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =