Amazon surprinde cu profit

274d608eab54fdb02f657070194a0722
Brokerii s-au obișnuit cu faptul că, comerciantul online Amazon intră rapid într-o nouă restructurare a afacerii. Dar acum compania înregistrează un profit la finalul trimestrului, spre surprinderea acestora. Fondatorul Bezos urcă pe locul trei în topul bogaților americani.

Concernul american Amazon a susprins pozitiv investitorii cu un profit de 79 de milioane de dolari. Aceștia au provocat apoi majorarea prețului acțiunilor cu zece procente. Înainte de anunț acțiunile înregistrau pe Nasdaq o creștere de doar 1,46%, până la prețul final de 563,91 de dolari în comerțul obișnuit.

Cifrele puternice au picat mult mai bine decât era de așteptat. Pe piață observatorii se așteptau anterior la o scădere de curs. În același trimestru al anului precedent Amazon a înregistrat o pierdere de 437 milioane de dolari.

Acum cele mai importante cifre din raportul intermediar au urcat semnificativ. Vânzările au crescut cu 23% la 25,36 miliarde de dolari.

Prin cele mai recente creșteri de curs, acțiunile Amazon l-au propulsat pe directorul executiv și fondatorul companiei, Jeff Bezos, pe locul trei în topul celor mai bogați americani, după estimările serviciului financiar Bloomberg. Averea americanului în vârstă de 51 de ani măsoară în prezent 55 de miliarde de dolari și este în spatele fondatorului Microsoft, Bill Gates și a legendei Warren Buffett.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Amazon-ueberrascht-mit-Gewinn-article16197516.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =