Amazon vrea să construiască ochelari inteligenți

Prin noii ochelari inteligenți, cei de la Amazon vor să confere mobilitate asistentului digital Alexa. Potrivit unor persoane din interior, dispozitivul ar trebui să fie prezentat până la finalul acestui an. O greșeală pe care cei de la Google au făcut-o în privința ochelarilor lor, va fi corectată de cei de la Amazon încă de la început.

Comerciantul online Amazon lucrează, potrivit unor persoane din cadrul companiei, la prima lor versiune de dispozitiv electronic wearable: o nouă pereche de ochelari va permite utilizatorilor să acceseze asistentul virtual Alexa oriunde și oricând, raportează jurnaliștii de la Financial Times. Alexa este în prezent integrat în difuzorul inteligent al celor de la Amazon, pe nume Echo.

Noii ochelari vor avea parte de o conexiune fără fir cu smartphone-ul utilizatorului. Vocea asistentului Alexa va fi ascultată de purtător printr-o tehnologie denumită Bone Conduction. În cazul acestui sistem nu sunt necesare nici un fel de căști, sunetul este livrat direct pe osul craniului, deci va fi aproape inaudibil pentru cei din jur. Această tehnologie a fost deja utilizată în cazul Google Glass.

În privința aspectului, ochelarii Amazon nu ar trebui să difere foarte mult de orice altă pereche de ochelari, aceștia vor fi comfortabili și neostentativ, spun oameni apropiați proiectului. Acest lucru se poate datora și experiențelor nefavorabile pe care Google le-a colectat legate de ochelarii săi inteligenți: purtătorii de Google Glass s-au simțit deseori jenați când i-au utilizat în public.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Amazon-tueftelt-an-eigener-Datenbrille-article20043186.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 56