Amazon vrea să închirieze 20 de avioane

64122368Comerciantul online Amazon investește în continuare cu mare stil: după ce concernul a plătit acum câteva luni un miliard de dolari pentru platforma de jocuri video Twitch, urmează acum o altă lovitură, prin propria flotă de avioane.

Amazon vrea să își construiască, potrivit rapoartelor din presă, propria flotă de avioane. Gigantul comercial american vrea să închirieze 20 de avioane de transport marfă de tip Boeing 767, raportează Seattle Times, citând persoane apropiate acestor planuri ale companiei.

Concernul vrea să dea de la sfârșitul lunii ianuarie startul noilor servicii. Concernul are de asemenea discuții cu mai mulți operatori de avioane pentru transport mărfuri, printre care Air Transport Service Group (ATSG), Atlas Air și Kalitta Air.

Cel mai mare comerciant online din lume vrea să utilizeze flota de avioane pentru a elimina întârzierile produse de firmele de logistică, care nu mai reușesc să se ajungă din urmă datorită volumului mare de livrări. Amazon este deja sătulă de firme terțe care servesc drept piedică pentru propria creștere, spune un analist din domeniu. Există de asemenea speculații cu privire la faptul că Amazon ar putea să livreze și pentru alte companii și astfel să intre în competiție cu FedEx sau UPS.

Compania nu a dorit să comenteze raportul. Chiar și Boeing a refuzat să ofere informații. În Germania compania de livrări a provocat reacții la începutul lunii decembrie cu planurile sale de a se implica în comerțul offline cu cărți. O primă filială ar putea apărea deja la Berlin, spune șeful pe Germania, Ralf Kleber. În nici un alt oraș german nu au investit în atât de multe domenii, nu sunt atât de extinși și nu intenționează să facă atât de multe câte vor să facă la Berlin.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bericht-Amazon-will-20-Flugzeuge-leasen-article16607156.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =