Ambasada SUA din Rusia suspenda temporar acordarea de vize / Lavrov spune ca Moscova nu va raspunde cu o masura similara

Ambasada SUA din Rusia a suspendat temporar procesarea solicitarilor de vize pentru non-imigranti ca raspuns la expulzarea de catre Kremlin a diplomatilor americani, scrie The Moscow Times.

“Din cauza plafonului impus de guvernul rus in privinta personalului diplomatic din Rusia, toate operatiunile cu vize pentru non-imigranti din Rusia vor fi suspendate pe 23 august” a transmis ambasada intr-un comunicat.

“Operatiunile vor fi reluate pe 1 septembrie in Moscova; operatiunile cu vize de la consulatele SUA vor ramane suspendate pe termen indefinit”, se mai spune in comunicat.

Pentru cetatenii rusi, anuntul inseamna ca acordarea de vize va dura cu luni mai mult.

“Nu ne vom varsa mania pe cetatenii americani. Asa ca, daca cineva a sperat ca acest exemplu stupid va fi contagios, au gresit calculele”, a spus ministrul rus de externe, Sergei lavrov.

Vizele pentru non-imigranti sunt emise pentru calatorii care vor sa viziteze temporar Statele Unite, spre deosebire de cei care solicita rezidenta in SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =