Ambasadorul rus în Turcia a fost ucis

86671748

“Nu uitați de Aleppo, nu uitați de Siria”. Acestea au fost cuvintele rostite de atacator după uciderea ambasadorului rus în Turcia. Victima a decedat la câteva momente mai târziu. Făptașul ar fi un polițist turc.

Consiliul de securitate al Națiunilor Unite a catalogat fapta ca fiind foarte gravă și este considerat un adevărat atac terorist. Fiecare din aceste acte teroriste este de tip criminal și indiferent care este motivul și cine, unde sau când a comis-o, nu are nici un fel de justificare, explică actualul director executiv al Consiliului de Securitate, Román Oyarzun, de origine spaniolă. Corpul de control a vorbit rudelor diplomatului ucis, Andrei Karlov și guvernului rus cu profund regret.

Ambasadorul rus în Turcia a fost ucis luni la Ankara într-un atac terorist. Andrei Karlov a fost împușcat în spate, în timp ce deschidea o expoziție în capitala turcă. În atac a fost implicat, potrivit președintelui Recep Tayyip Erdogan, un polițist în vârstă de 22 de ani, care nu era în timpul serviciului.

După cum arată un videoclip, atcatorul ar fi strigat: “Nu uitați de Aleppo, nu uitați de Siria”. Prin acest atentat, este posibil ca, conflictul din Siria să se fi extins și în țara vecină. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că prin acest atentat relațiile dintre Rusia și Turcia au fost afectate, iar relațiile comune privind o soluție pentru Siria au fost aruncate în aer.

Atacul a avut loc într-o galerie de artă, unde ambasadorul era prezent în afara orelor sale de serviciu, spun forțele de securitate. Martorii oculari spun că nu a existat nici un fel de control special pentru detectarea armelor de foc.

Pe un videoclip se poate vedea făptașul care purta costum negru și cravată, care apare în spatele victimei pe care apoi o împușcă. Atacatorul a fost ucis apoi de un comando special. În cadrul atacului alte trei forțe de ordine au fost rănite. Potrivit CNN Turk poliția a arestat pe mama și sora făptașului.

Potrivit lui Erdogan bărbatul ar fi lucrat anterior doi ani și jumătate pentru forțele de poliție din Ankara. Președintele a explicat într-un mesaj televizat că a discutat telefonic cu omologul său rus și au decis să se implice mai mult în lupta împotriva terorismului.

http://www.n-tv.de/politik/22-Jaehriger-erschiesst-russischen-Botschafter-article19369371.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7