AMD angajează 500 de ingineri din India pentru realitate virtuală și augmentată

Compania americană multinațională producătoare de semiconductori – Advanced Micro Devices (AMD) are planuri pentru extinderea echipei sale în India cu aproape 40% prin angajarea a 500 de ingineri care au rolul de a întări orientarea spre tehnologii noi precum realitate augmentată și virtuală (AR și VR).

În plus față de acest aspect, compania caută de asemenea să dezvolte abilitățile profesionale ale angajaților săi în domeniile AR și VR. Se vor angaja oameni talentați, dar se vor investi de asemenea sume importante în dezvoltarea abilităților angajaților existenți, pentru a face față cererii în schimbare, a declarat Kiranmai Pendyala, chief operating officer pentru Departamentul de Resurse Umane din cadrul AMD.

Inițial AMD nu a avut în vedere aceste seturi de abilități pentru anhajații săi din Hyderabad și a trebuit să transfere forță de muncă din SUA. S-au efectuat rotații de job-uri, delegări ope termen scurt în diferite țări și alte tehnici specifice, a mai adăugat Pendyala.

AMD mai caută taltente și cunoștințe în diferite tehnologii, sursele fiind institute americane precum MIT sau University of Texas din Austin, pe lângă institute indiene precum IIT sau IIT Hyderabad. Compania cu sediul în Sunnyvale, California deține în India un număr de 1300 de angajați, iar 18% sunt femei, o proporție mai ridicată decât media globală de 15%. Peste 50% din forța de muncă se află în afara americilor. Doar 300 din angajații din India activează în segmentul software. Compania deține în principal ingineri pentru domeniul hardware, în principal specialiști care lucrează cu siliciu.

https://tech.economictimes.indiatimes.com/news/people/amd-to-hire-500-engineers-in-india-focus-on-augmented-and-virtual-reality/61014135

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 8