AMD se procupă de costurile cu personalul

52870747

AMD se procupă de costurile cu personalul
AMD simte în mod clar încetinirea creșterii de pe piața PC-urilor din ultimii ani. Profitul concurentului Intel s-a prăbușit din nou. Noua sefă, Su, reacționează si mai salvează câte ceva. Șapte la sută din toți angajații companiei trebuie să plece.

Noul șef al producătorului de cipuri Advanced Micro Devices (AMD), Lisa Su, vrea să reducă dependența concernului de piața de PC-uri și astfel să restrctureze lent grupul. Au fost tăiate șapte procente din toate locurile de muncă ale companiei după un trimestru prost. Aproximativ 700 de angajați sunt afectați, conform rapoartelor AMD. AMD deține aproximativ 10.500 de angajați în întreaga lume.

Spre deosebire de concurentul Intel, care ar putea surprinde în această săptămână cu cifre puternice, cifrele AMD repezintă orice, mai puțin o surpriză. Profitul net s-a prăbușit în trei luni, de la sfârșitul lunii septembrie, de la 27 de milioane la 17 milioane, după ce un an în urmă acesta se situa la 48 de milioane. Profitul AMD pe acțiune a fost de 3 cenți pentru fiecare document, după ce analiștii se așteptau la 4. Vânzările au scăzut de asemenea de la 1,46 miliarde de dolari la 1,43 miliarde.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Intel-Rivale-AMD-dreht-an-Personalkosten-article13797861.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 14