Amendă uriasă pentru Apple

_87420880_030728407-1

Filiala italiană a grupului american Apple a acceptat să plătească o amendă de 318 milioane de euro în urma unei anchete asupra acuzațiilor de fraudă fiscală, conform administrației fiscală din Italia. Autoritățile fiscale din Italia spun ca societatea nu a plăti 880 milioane de euo în taxe fiscale în perioada 2008 și 2013, se arată într-un articol apărut în publicaţia italiană La Repubblica.

Gigantul din SUA nu a comentat în legătură cu acordul. Acesta a negat anterior că ar fi incearcat sa scape de plata impozitului datorat pe profitul realizat în întreaga lume. Apple Italia este parte a funcționării Europene a companiei, care are sediul în Irlanda, o tara cu una dintre cele mai scăzute niveluri la impozitul pe profit din UE.

Anchetatorii din Italia spun ca au gasit o diferență uriașă între veniturile companiei în Italia, de 1 miliard de euro în perioada 2008 și 2013, iar 30 milioane de euro care a fost plătit în taxe fiscale în Italia. Apple a fost de acord să plătească suma solicitată de către biroul de impozitare din Italia, potrivit rapoartelor.

Directorul executiv al companiei, Tim Cook, a respins acuzațiile.

http://www.bbc.com/news/world-europe-35197547

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =