AMENZI LA BERE

  • bier_580x325Berăriile germane, amendate

Direcția cartelurilor din Germania pedepsește înțelegerile între companiile mari de pe piață și încercările acestora de a stabili în secret prețuri egale pentru produsele lor. Fapt valabil și pentru berea la draft și berea îmbuteliată la sticlă. Acum, producători precum Bitburger, Veltins și Krombacher trebuie să plătească împreună 107 milioane de euro.

 

Direcția federală pentru carteluri din Germania a impus astfel amenzi în valoare de 106,5 milioane de euro către 5 fabrici germane de bere. Autoritatea susține că s-a dovedit faptul că firmele s-au pus de acord în perioada 2006-2008 asupra prețurilor pentru bere la draft și pentru berea îmbuteliată la sticlă.

 

Autoritatea susține de asemenea că, contactele dintre firme s-au realizat doar în persoană sau numai la telefon, a declarat președintele direcției cartelurilor, Andreas Mundt. Pentru berea la draft creșterea de preț comună acestor producători a fost între 5 și 7 euro pe hectolitru. Iar în 2008 înțelegerile au condus la creșterea prețului berii îmbuteliate cu 1 euro pe fiecare ladă de 20 de sticle.

 

Acuzațiile afectează mai multe fabrici de bere germane, precum Bitburger, Krombacher, Veltins, Warsteiner și fabrica privată de bere Ernst Barre, împreună cu un număr de 7 manageri care vor răspunde personal. Pe lângă aceștia, producătorul berii Beck`s pentru Germania, Anheuser-Busch, va rămâne în cadrul acestor acuzații doar ca martor, nefiind nevoită să plătească amenzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − 88 =