AMENZI NEMTESTI

  • 2-format43-1Autoritățile aplică amenzi în Germania

Autoritățile, prin directorul Andreas Mundt, trag linie: amenzi mari pentru carteluri, o transparență mai mare a prețurilor la combustibili și portaluri de internet sub observație.

 

Andreas Mundt spune că a fost un an bun pentru autoritatea sa și deci pentru competiția din Germania. Au devenit mai puternici în ultimii ani în activitățile de urmărire și descoperire de carteluri, iar această tendință se menține, spune președintele Oficiului Federal al Cartelurilor. Anul 2013 a atras după sine amenzi în valoare de 240 milioane de dolari împotriva companiilor și persoanelor fizice pentru astfel de asocieri ilegale. Printre cele mai spectaculoase cazuri avute de Mundt se numără cartelul feroviar, și amenzile aplicate firmelor din industria de morărit, de patiserie și unelte de uz casnic.

 

Mundt a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, concurența funcționează cel mai bine atunci când există reguli de joc și transparență. În acest domeniu autoritatea sa a adus de asemenea îmbunătățiri sistemului, în anul 2013. De asemenea, acesta s-a axat pe o mai mare transparență a prețurilor pentru combustibili. Șoferii pot acum afla prețurile la benzină și motorină direct de pe smartphone, în timp real. Mundt speră de asemenea că competiția crescută va pune presiune pe producătorii și distribuitorii de combustibili să adopte prețuri mai bune pentru utilizatorii finali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 25