Americanii cumpără un producător german de jenți

Uniwheels este compania verilor Ralf și Michael Schmid care se situează printre cei mai importanți producători de jenți de aluminiu din Europa. Fondatorii se retrag acum din afacere și noii proprietari vor fi de origine americană.

Producătorul german de jenți de aluminiu, Uniwheels, va fi vândut unor americani pentru suma de 660 de milioane de euro. Ambii fondatori ai companiei își vând împreună pachetul majoritar de 61,3% din acțiuni în schimbul sumei de 402 milioane de euro către rivalul american Superior Industries, anunță compania.

Restul acționarilor de la Uniwheels, companie ce este listată de doi ani de zile pe bursa de la Varșovia, va primi o ofertă de preluare. Din numărul trei în Europa și numărul trei în America de Nord va fi creat unul din cei mai mari producători de roți de aluminiu pentru autoturisme din lume, cu o capacitate de 20 de milioane de roți pe an, explică Uniwheels în localitatea de origine, Bad Dürkheim.

Verii Ralf și Michael Schmid și-au scos la vânzare acțiunile în luna octombrie. Noii proprietari vor să păstreze locația actuală a companiei și să promoveze creșterea financiară a companiei. Nu este planificată o reducere a locurilor de muncă. Superior se așteaptă cu toate acestea la profituri de 15 milioane de dolari până în anul 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 29