Amicul de la locul de munca nu este prietenul tau

AAEAAQAAAAAAAAkSAAAAJDU5Y2JiYjVmLWQwMDktNGEzYS05ODUxLWMwYTRhMTAxYTM2Yg

Copiii îşi fac prieteni atât de ușor. Ei pur și simplu se opresc in faţa unui alt copil și întreabă “Vrei să fii prietenul meu?” Dacă răspunsul este da, la cateva minute intre ei se naşte o armonie instantanee. Dar nu este la fel de ușor pentru adulți să recunoască prietenii adevărați. Iar relațiile de la locul de muncă sunt chiar mai complicate pentru a putea fi definite. Chiar dacă ne petrecem majoritatea zilelor noastre cu prietenii de la locul de munca- si ne bucuram de compania lor – trebuie evaluată cu atenție profunzimea acestor relații cu un ochi critic.

Cercetarile de la Universitatea din Tel Aviv si Massachusetts Institute of Technology arată că nu suntem buni la a judeca cine ne sunt cu adevărat prieteni. Si poate mai important, ne supraestimăm influența asupra lor. În cazul în care nu poți discerne dacă amicul tău de lucru este un prieten adevărat sau pur și simplu o cunoștință de la locul de muncă, acest lucru ar putea reprezenta chiar un pericol pentru cariera ta. S-ar putea sa gasesti ceea ce ai trecut cu vederea:

Pierderea integritatii. S-ar putea sa faci lucruri pe care nu le-ai face pentru alte persoane- sa acoperi un “prieten”, atunci când nu si-a terminat munca, de exemplu. Cealalta parte este de asemenea adevarata. În timp ce s-ar putea să nu arati în mod intenționat favoritism fata de amicul tau la muncă, alții din cadrul organizației s-ar putea îndoi de capacitatea ta de a judeca munca lor imparțial.

Evitarea responsabilitatilor. Dacă permiţi ca prietenia să-ţi întunece judecata, ai putea supraestima realizările respectivului prieten. Feedback-ul critic poate fi mai greu pentru un prieten, deoarece nu doreşti să afecteze sau să perturbe prietenia. Dar este de datoria ta de a cultiva succesul – să nu îţi faci griji că ai putea răni sentimentele cuiva.

Divulgarea secretelor. Prietenii ar trebui să poată să-și spună orice, nu? Cu excepția cazului în care aceste informații sunt privilegiate. Dacă supraestimezi profunzimea prieteniei, ai putea face schimb de informații confidențiale. Nu-ți asuma riscul că amicul tau de lucru iti va păstra secretele, sau ai putea suferi mai târziu, dupa ce ai impartasit aceste informații confidențiale cu alții.

Treci problemele cu vederea. Poate că amicul tău de lucru are un simț al umorului acerb, astfel încât să respingă comentarii sarcastice, care ar necesita în mod normal, o conversație serioasă cu privire la comunicare la locul de muncă. Sau poate că amicul tău de lucru este cronic cu întârziere. Indiferent de problema specifică, trecand cu vederea este un simptom al limitelor neclare.

Relațiile de lucru pot fi îmbucurătoare, dar, de asemenea, pot fi complicate. Nu este vorba că prietenii tăi de muncă nu pot deveni niciodată prieteni adevărați, dar acesta este un pod dificil de traversat.

https://www.linkedin.com/pulse/your-work-buddy-friend-brian-de-haaff

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 57