Amiralii americani pot utiliza arme atomice pentru ca Trump sa nu greșească monstruos

Donald Trump și codurile atomice ale armatei americane, acest lucru este pentru multă lume o chestiune de importanță majoră. Liderul flotei americane din Pacific aprinde discuțiile pe această temă, aparent din neatenție.

Politica haotică și adesea amenințătoare a președintelui american Donald Trump provoacă temeri atât în SUA cât și în restul lumii. Ca și argument pentru ca toată lumea să se calmeze este faptul că Trump este înconjurat de un aparat birocratic imens care îl poate împiedica să comită greșeli monstruoase, cum ar fi utilizarea unei arme atomice.

Unul dintre cei mai înalți oficiali ai SUA a provocat din nou temeri, atunci când a lăsat să se înțeleagă că până și cei mai înalți comandanți ai armatei americane vor urma orbește ordine, indiferent ce consecințe vor avea acțiunile lor. La o conferință ce a avut loc în Australia, comandatul flotei americane din Pacific, Amiralul Scott H. Swift, a fost întrebat dacă se va subordona unui ordin a lui Trump privind un atac cu armă atomică asupra Chinei, spre exemplu.

Iar răspunsul a fost afirmativ, explică amiralul și a mai adăugat că orice membru al armatei americane a depus un jurământ pentru protejarea Statelor Unite și a constituției sale, împotriva oricăror dușmani de pe plan intern sau extern. Președintele Statelor Unite ale Americii are și rolul de comandant suprem al armatei.

http://www.n-tv.de/politik/Admiral-wuerde-Atombombe-abwerfen-article19957658.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 8 =