Amnistie fiscala pentru rau-platnici, dar prostii care platesc cinstit si la timp, ce primesc ?

Snapshot 2015-10-12 13-39-49

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat duminica, la Buzau, ca proiectul de amnistie fiscala lansat in urma cu o saptamana ar putea fi adoptat de Guvern in urmatoarele saptamani, iar acesta se va aplica si persoanelor juridice, dar si persoanelor fizice.

“Propunerea noastra este sa se aplice tuturor contribuabililor, indiferent ca sunt persoane fizice sau juridice. Este un impuls pe care consider ca trebuie sa-l dam economiei, coroborat cu ceea ce Codul fiscal aduce in 2016, pentru ca de o parte ca stat primim mai multe venituri pana in martie 2016 atunci cand avem nevoie efectiv de bani, pe de alta parte, cei care au constangeri vis a-vis de penalitatile pe care trebuie sa le suporte fata de stat pot sa aiba un nou inceput in economie”, a declarat ministrul Finantelor.

Amnistia fiscala, extinsa si la persoanele fizice: Vom scapa de penalitatile de intarziere?

Amnistie fiscala pentru rau-platnici. Guvernul discrimineaza contribuabilii cinstiti?

El a adaugat ca se are in vedere si un sistem de recompensare a celor care si-au platit penalitatile si a celor care sunt “la zi” cu platile. “Asa este normal sa facem, sa privim spre ambele categorii”, a adaugat Teodorovici.

“Cei care pot beneficia de aceasta ordonanta, in sensul ca li se vor sterge din penalitati daca ei isi vor stabili un calendar de rambursare catre stat, sa nu fie blamati pentru ca totusi motivele care stau in spatele acestora sunt obiective. Sa nu uitam ca in anii 2010 – 2012, piata, economia in Romania a fost una la nivel foarte scazut, au fost foarte multe firme inchise, foarte multe companii care si astazi trag dupa acea perioada din pacate nefasta pentru Romania”, a mai spus ministrul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − = 40