An record pentru pentru rachetele Ariane

4ed2b2271efe3f6d76ef0e240011daebRamura furnizorilor de transport rachete în spațiu este într-o continuă mișcare. În special compania americană SpaceX pune concurența pe jar. Compania europeană Arianespace se implică în concurență. În anul 2015 a trimis în spațiu mai multe rachete ca niciodată.

După un an record, operatorul european de rachete Arianespace arată concurenței agresive că poate face față. Compania a avut comenzi de lansare de rachete în valoare de 5,3 miliarde de euro, spune șeful Arianespace, Stéphane Israël, la Paris. Mai mult ca niciodată.

Arianespace nu are voie însă să se culce pe laurii săi, spune șeful companiei. Pentru a păstra la distanță concurenți precum compania americană SpaceX, Israël vrea să reducă costurile.

Arianespace a trimis anul trecut doisprezece rachete de la stația spațială europeană Kourou din Guyana Franceză (America de Sud) către spațiul cosmic. Această cifră reprezintă un record. Compania a adus 21 de sateliți pe orbită. Vânzările ar trebui să se ridice la peste 1,4 miliarde de euro, iar Israël se așteaptă la un rezultat decent. În acest an Arianespace vrea să dea startul la 11 zboruri cu rachetele sale Ariane 5, Soyuz și Vega.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Rekordjahr-fuer-Ariane-Raketen-article16696876.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6