Analiștii previzionează un consum maxim de petrol în anul 2036

Waymo Jaguar I-Pace

Majoritatea oamenilor cumpără mașini electrice pentru a reduce consumul de petrol, dar companiile petroliere continuă să vândă tot mai mult petrol în fiecare an.

Acum un nou studiu efectuat de firma de consultanță pentru industria petrolieră, Wood Mackenzie, prezice faptul că cererea pentru petrol va începe să scadă începând cu anul 2036, atunci când automobilele autonome vor deveni mai populare. Previziunea vine mult mai devreme decât se așteptau multe companii petroliere de mari dimensiuni.

Mașinile autonome, care sunt de așteptat să fie preponderent cu propulsie electrică, vor majora dramatic numărul de kilometri parcurși cu sisteme ecologice comparativ cu cei parcurși cu motoare pe benzină, sugerează raportul. Vehiculele electrice autonome sau taxiurile-robot vor schimba cu adevărat aspectul transporturilor în următoarele decenii, spune Ed Rawle, economist-șef la Wood Mackenzie, pentru Financial Times.

Fiecare vehicul autonom este de așteptat să aibe un impact pozitiv asupra cererii de petrol decât o mașină electrică convențională. Acestea vor petrece pe drumuri mult mai mult timp, din moment ce sunt autonome, determinând renunțarea unui volum disproporționat de vehicule pe bază de petrol.

Wood Mackenzie se așteaptă ca mașinile autonome să înceapă să fie comercializate până în anul 2030, dar va dura încă câțiva ani înainte să devină răspândite. Creșterea standardelor de economie la combustibil peste tot în lume este de așteptat să afecteze cererea de benzină înainte ca cererea pentru petrol să ajungă la un maxim istoric, arată raportul.

https://www.greencarreports.com/news/1117749_oil-analysts-predict-peak-consumption-in-2036

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1