Analiștii văd prețul petrolului la 10 dolari

imago64119417hÎn prezent prețurile la petrol sunt într-o cădere liberă, iar sfârșitul trendului nu se vede. Țările producătoare de petrol se află într-o stare de nervozitate tot mai accentuată. Iar analiștii se bat în prezent în tot felul de prognoze. O bancă britanică alege să estimeze că prețurile se vor stabiliza la aproximativ o treime din prețul actual.

Datorită scăderilor dramatice ale prețului la petrol, ministrul Nigerian al petrolului, Emmanuel Ibe Kachikwu, cere o întâlnire de urgență a OPEC. Kachikwu, care în prezent este președintele organizației, acuză faptul că a existat o înțelegere potrivit căreia, dacă prețul petrolului scade sub pragul de 35 de dolari, atunci va avea loc o întâlnire specială. Iar prețul la petrol a depășit deja acest nivel.

Prețurile la petrol sunt în cădere liberă: sortimentul Brent din Marea Nordului s-a ieftinit dramatic, prețul din prezent nu a mai fost atins din luna aprilie 2004. De la începutul anului prețul a scăzut cu aproape 20 de procente. Chiar și țițeiul ușor din sortimentul WTI a pierdut în continuare și a fost cotat la un minim al ultimilor 12 ani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Analysten-sehen-Oelpreis-bei-10-Dollar-article16747096.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 16