Anchetatorii cercetează birourile de la K+S

3rn02513

Anchetatorii cercetează birourile de la K+S

Pe parcursul anilor concernul de potasiu K+S ar fi fost responsabil pentru deversări de deșeuri în volum de milioane de metri cubi. Iar pentru asta se pare că, compania are și o autorizație. Deși potrivit anchetatorilor nu ar fi trebuit să o primească.

Anchetatorii au cercetat birourile și unitățile producătorului de îngrășăminte și săruri, K+S, sub suspiciunea de a fi executat eliminări ilegale de deșeuri. Este vorba despre patru clădiri de birouri precum și două locuințe private din Thüringen, Hessen și Rheinland-Pfalz, după cum raportează Biroul Regional de Criminalistică (LKA) din Thüringen.

Anchetele s-au desfășurat împotriva a 15 directori de la K+S din Kassel, Unterbreizbach sau Philippsthal, precum și împotriva a doi angajați a autorității miniere din Thüringen. Este vorba despre faptul că, compania ar fi pompat saramură în sol prin intermediul puțului Gerstrunger de la Wartburgkreis.

K+S, cu sediul la Kassel, companie care, prin cei 4000 de angajați ai săi este cel mai mare angajator din ținutul de graniță dintre Hessen și Thüringen, anunță că ar fi cooperat pe deplin cu autoritățile de anchetă. Compania nu a dorit să ofere informații cu privire la ancheta în desfășurare.

În total concernul ar fi introdus între anii 1999 și 2007, ca urmare a procesului de producere a potasiului, aproximativ 9,5 milioane de metri cubi de deșeuri în așa numitul Plattendolomit, spun datele celor de la LKA. Permisiunea a fost acordată de autoritatea minieră regională, deși din perspectiva anchetatorilor, cerințele de protecție a apelor nu au fost respectate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ermittler-durchsuchen-Bueros-bei-K-S-article15892941.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =