Anchetatorii dau vina și pe Autopilotul de la Tesla

În mai 2016 un american a decedat în urma unui accident auto unde asistentul “Autopilot” al automobilului său Tesla nu a reușit să recunoască un camion care îi ieșise în față. Acum anchetatorii dezvăluie faptul că software-ul poartă parte din vina pentru accident. Acesta ar fi trebuit să avertizeze măcar șoferul pentru ca acesta să fie atent.

Accidentul fatal în care a fost implicat un vehicul electric de la Tesla controlat de computer s-a produs parțial datorită măsurilor de securitate ale software-ului care nu au fost suficient de stricte. La această concluzie au ajuns anchetatorii implicați în elucidarea cazului. Sistemul de asistență a șofatului, denumit Tesla Autopilot, nu ar fi trebuit să îi permită șoferului să utilizeze funcții care contravin specificațiilor de fabricație, a explicat autoritatea de anchetă NTSB. Tesla a dat asigurări că vor fi examinate recomandările anchetatorilor.

Compania a anunțat că va oferi avertizări și descrieri extrem de clare pentru clienții actuali și viitori privind funcțiile sistemului de asistență și va sublinia faptul că trebuie să rămână atenți chiar și atunci când asistentul este activat. La începutul lunii mai 2016 un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost ucis atunci când mașina sa, controlată de autopilotul Tesla, a trecut pe sub remorca unui camion care întorcea în fața automobilului. Șoferul camionului nu acordase prioritate pentru vehiculul Tesla, au descoperit anchetatorii NTSB.

În același timp, fără a absolvi de vină șoferul camionului, șoferul vehiculului Tesla s-a bazat prea mult pe asistent. Sistemul Autopilot a funcționat conform descrierii producătorului, dar nu a fost niciodată conceput pentru situația în cauză. În același timp, software-ul a permis șoferului să cedeze complet controlul vehiculului, deși cei de la Tesla precizează foarte clar că utilizatorul trebuie să păstreze în continuare o privire asupra situației din trafic.

http://www.n-tv.de/auto/Ermittler-geben-Tesla-Autopilot-Mitschuld-article20032022.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 + = 53