Anchete împotriva membrilor Arcandor

48390083

Anchete împotriva membrilor Arcandor

Noi amenințări față de fostul șef al Arcandor, Thomas Middelhoff. Procuratura de stat de la Bochum îl anchetează pe acesta și pe alți 15 foși directori și membri ai consiliului de administrație al concernului comercial datorită unor bonusuri preferențiale și a unor plăți compensatorii.

Fostul director executiv al Arcandor, Thomas Middelhoff, și alți 15 foști directori și membri ai consiliului de administrație ai concernului comercial ce a intrat în anul 2009 în insolvență sunt anchetați potrivit unui raport datorită suspiciunii de trădare sau complicitate la trădare. După cum raportează publicația Manager Magazin, divizia prioritară a procuraturii de stat de la Bochum pe probleme de criminalistică economică a identificat o sumă totală de 13,35 milioane de euro, care se presupune că a fost oferită sub formă de bonusuri și plăți compensatorii unor persoane din conducere, fără a avea vreo justificare reală, din moment ce firma a fost amenințată cu intrarea în insolvență încă din anul 2004.

Potrivit raportului sunt acuzați de trădare și nouă foști membri ai consiliului de administrație, deoarece aceștia ar fi acordat premiile oferite între anii 2005 și 2008. Alți șapte foști directori ar fi fost complice la aceste acțiuni, pentru că aceștia ar fi acceptat sumele primite, mai raportează publicația. Printre aceștia se numără fostul șef al concernului, Middelhoff. După datele Manager Magazin, acuzații ar fi avut în primăvara posibilitatea, prin intermediul apărătorilor lor, de a-și prezenta o opinie. Astfel, toti cei în cauză resping acuzațiile.

La cerere, un purtător de cuvânt al procuraturii publice din Bochum a subliniat faptul că ancheta continuă împotriva unor alți foști directori și membri ai consiliului. Este vorba în principiu de aceleași bonusuri care au fost plătite în anul 2008 în legătură cu plecarea unora dintre membri conducerii. Concernul comercial și turistic Arcandor, ce deține filiale precum lanțul de magazine Karstadt și comerciantul prin coletărie, Quelle, a intrat în anul 2009 în insolvență. Este vorba despre cea mai mare insolvență din istoria Germaniei post-război.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ermittlungen-gegen-Arcandor-Vorstaende-article15755531.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − = 58