Angajatele de la Microsoft dau în judecată compania

60265975

Angajatele de la Microsoft dau în judecată compania

Cu o remarcă sfidătoare legată de salariul femeilor, șeful Microsoft își creează numeroși dușmani. Acum angajatele grupului au intentat o acțiune legală de grup.

Microsoft trebuie să se confrunte în SUA cu un posibil proces de grup datorită unei presupuse discriminări dintre angajați. O fostă angajată a grupului de software a intentat un proces în Seattle. Ea acuză Microsoft că ar fi trecut cu vederea promovări și ar fi primit compensații și bonusuri mai slabe decât colegii ei bărbați.

Este primul proces deschis de acest gen al concernului american. Dacă acesta va avea succes, ar putea aduce despăgubiri și pentru alte angajate ale concernului, discriminate într-o formă similară. Microsoft nu a putut fi contactată pentru o declarație specifică. Cât de scump este acest proces al companiei, nu se știe. Microsoft are 117.000 de angajați.

Șeful Microsoft, Satya Nadella, a fost criticat dur anul trecut atunci când acesta a declarat că femeile din ramura tehnologică nu ar trebui să ceară măriri salariale. În schimb ele ar trebui să aibe încredere că sunt plătite corect. Apoi mai târziu el și-a cerut scuze cu privire la declarațiile sale și a explicat faptul că Microsoft plătește egal toți angajații săi, indiferent de sex.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mitarbeiterinnen-klagen-gegen-Microsoft-article15950131.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 30