Angajați suspecți la Daimler

RTR3DDEE

Angajați suspecți la Daimler

Concernul Daimler vrea ca la fiecare trei luni să examineze aproximativ 280.000 de angajați și să îi compare cu listele teroriste întocmite de Statele Unite și de UE. Alte companii vor urma.

Daimler vrea să verifice cu regularitate proprii săi angajați sub suspiciunea terorismului, raportează Spiegel. Compania va face acest lucru conform unui acord la nivel global care trebuie să compare datele angajaților de la 1 decembrie cu liste de terorism întocmite de Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană. Daimler are de asemenea liste de sancțiuni corespunzătoare, care ar trebui să facă ca acțiunea să dureze până la șase luni. Regulamentul se aplică de asemenea pentru persoanele care aplică în această perioadă pentru un loc de muncă la Daimler.

Dacă un angajat este descoperit pe aceste liste cu teroriști, el poate fi dat afară fără nici o explicație și fără a i se mai achita vreo renumenrație. În acest caz compania informează de asemenea autoritățile competente. În raportul Spiegel fostul judecător constituțional Christine Hohmann-Dennhardt apără consiliul juridic al grupului. Daimler este conștient de responsabilitatea pe care o are, mai ales că, compania practică o politică sensibiliă a personalității. Dar nici măcar consiliul de administrație al grupului nu vede o problemă în acest sens. Președintele Jorg Spies vede în acest program o nouă lumină pentru protejarea angajaților.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-Angestellte-unter-Generalverdacht-article14253166.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 25