Angajații boicotează o fabrică VW

RTXZMDW

Angajații boicotează o fabrică VW

Vânt potrivnic pentru VW din Brazilia. La fabrica de metale VW din localitatea braziliană Anchieta mai multe sute de muncitori sunt amenințați cu concedierea. Peste jumătate au renunțat deja la muncă.

Exact 7000 de angajați ai unei fabrici VW din Brazilia au intrat în grevă, pentru a protesta față de disponibilizarea a 800 de angajați. Muncitorii fabricii de metale din Sao Paulo au cerut reangajarea celor concediați, după cum a raportat agenția de știri de stat, ABR.

Angajații de la fabrica Anchieta au renunțat deja la lucru fără a părăsi fabrica, se mai spune. VW do Brasil a confirmat concedierile. Personalul a respins propunerile alternative, a declarat un purtător de cuvânt. Cel mai recent în jur de 13.000 de oameni au fost angajați la unitatea în cauză.

Valul de concedieri nu este unic pentru Volkswagen. De asemenea, la Mercedes-Benz din Brazilia au fost dați afară oameni. Uniunea a susținut că acolo 244 de oameni și-au pierdut locurile de muncă. Portalul de știri G1 ar fi confirmat că acolo compania a efectuat concedieri, dar mult sub numărul ce se zvonește. Înj primul rând detalii din partea angajatorului nu au fost disponibile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Arbeiter-bestreiken-VW-Werk-article14267806.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =