ANGAJATII BUNI

Recruitment-costsCum atragem anagajaţii cei mai buni

 Cu toţii ştim cât de brutală este competiţia pentru cei mai buni viitori angajaţi. Unele companii, cum sunt Apple şi Google nu se chinuie deloc, deoarece oamenii de top îşi doresc foarte mult să lucreze la ei. Aceste companii nu recrutează resursa umană talentată, ei o atrag. Uite câteva sfaturi pentru a atrage oameni talentaţi şi calitativi, chiar dacă nu eşti una dintre cele mai populare companii.

            Defineşte-ţi clar ce înseamnă angajaţi calitativi pentru tine. Toţi oamenii au un talent, dar tu trebuie să îi atragi pe aceia care posedă talentul de care compania ta are nevoie. Nu toate companiile au nevoie de acelaşi tip de angajat.

Angajează talentele nedescoperite sau neapreciate la adevărata lor valoare. Unii oameni care au talente şi sunt foarte buni nu sunt observaţi datorită diferitelor prejudecăţi. Nu trebuie să refuzăm oamenii care au o vârstă mai înaintată, vei fi surprins ce oameni grozavi poţi întâlni dacă ai o minte deschisă.

Fi atent pe cine promovezi. Poate ai auzit de zicala: Oamenii îşi părăsesc şeful, nu compania. Aşadar vezi ce se spune despre leaderii pe care îi ai în cadrul companiei, şi chiar ce se spune despre tine. Un leader bun se comportă cu angajaţii lui aşa cum i-ar place lui să fie tratat.

Chiar dacă nu eşti o companie mare sau populară, dacă încerci să te poziţionezi ca o companie care ştie ce caută, ce tip de angajaţi, o companie care este deschisă la nou şi nu are prejudecăţi, şi nu în ultimul rând ca o companie în care echipa de leaderi din cadrul companiei este una grozavă, nu veţi avea probleme în a găsi oameni potriviţi.

 

Sursa: http://www.forbes.com/sites/dorieclark/2014/01/22/three-ways-your-company-can-attract-the-right-talent/

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1