Angajații CFR amenință cu proteste, dacă nu le vor fi majorate salariile

Salariații CFR se plâng și de starea proastă a căilor ferate și a trenurilor. Ei atrag atenția că nu s-au mai făcut investiții de 27 de ani, deși există fonduri europene care pot fi accesate pentru modernizări.

Grigore Mare, președintele Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial a spus că a discutat deja despre majorarea salariilor angajaților CFR cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
„Am avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor şi i-am cerut creşteri salariale cu 25 la sută, departajare în coeficientul de ierarhizare în funcţie de volumul de muncă şi de activitate. De asemenea, am cerut ca atunci când se fac majorări ale salariului minim pe economie să meargă pe toată grila. Am cerut, de asemenea, condiţii mai bune de muncă, investiţii”, a spus Grigore Mare.

Problemele salariaților CFR vor fi prezentate luni miniștrilor Finanțelor și Economiei conform liderului Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, care a avut o întrevedere cu premierul Sorin Grindeanu, pe aceeaşi temă.

Dumitru Costin a arătat că, dacă nu vor fi respectate cererile sindicaliştilor, BNS va susţine demersurile Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial . El a precizat că sindicaliştii aşteaptă termenul de 30 de zile promis de ministrul Transporturilor pentru obţinerea majorărilor salariale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =