Angajații Deutsche Bahn vor mai degrabă concediu decât bani

După negocieri îndelungate sindicatele EVG și GdL pe de o parte și Deutsche Bahn pe de altă parte, s-au pus de acord privind contractele tarifare. După noile contracte, angajații pot decide liber în ce fel vor să profite de pe urma avantajelor pe care job-ul lor le oferă.

La mai multe luni după acordul tarifar dintre Deutsche Bahn și reprezentanții sindicali, aproape fiecare al doilea angajat al companiei optează pentru mai mult concediu în loc de mai mulți bani. Acordul dintre compania germană de căi ferate și sindicatele EVG și GdL a lăsat deschisă această posibilitate angajaților. 56% dintre angajați s-au decis să primească șase zile libere în plus începând cu ianuarie 2018, în locul unei măriri salariale de 2,62%.

Votul angajaților este o decizie importantă în favoarea concediului, spune directoarea EVG, Regina Rusch-Ziemba. Colegii au vrut să decidă ei singuri ce este potrivit pentru ei. Iar banii nu sunt mereu un răspuns.

Pentru a împiedica întreruperea activității datorită zilelor suplimentare de concediu de care vor beneficia peste jumătate din angajați, Deutsche Bahn trebuie să angajeze 3000 de persoane, spun cei de la EVG. DB nu a confirmat până acum această cifră. Ei vor să cerceteze în amănunt situația companiilor individuale, pentru a stabili câte angajări sunt necesare. Sigrid Heudorf, conducătoarea departamentului de resurse umane din cadrul Deutsche Bahn, spune că se vor identifica, bineînțeles zone unde este necesară suplimentarea personalului, iar acolo se vor face angajări.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahnmitarbeiter-waehlen-eher-Urlaub-als-Geld-article19927555.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 16