Angajatii germani se așteaptă la salarii semnificativ mai mari

imago57447082hPentru anul ce urmează, consultantul economic Christoph Schmidt se așteaptă la salarii semnificativ mai mari. Perspectiva optimistă este confirmată de președintele institutului de cercetare RWI. Angajații din Germania vor putea ca anul viitor să vadă mai mulți bani în portmonee, potrivit estimărilor consultantului economic Christoph Schmidt.

În anul 2016 vor exista venituri nete semnificativ mai ridicate, consideră președintele consiliului de experți pentru supravegherea dezvoltării economice și președintele institutului de cercetare RWI pentru o publicație din orașul german Passau.

În cazul salariilor tarifare este de așteptat o creștere de 2,5% sau mai mult, spune Schmidt pentru publicație. Inflația rămâne la un nivel redus. De aceea vor exista creșteri salariale reale. Potrivit președintelui RWI, veniturile disponibile vor crește și datorită reducerii impozitului pe venituri. Alocațiile pentru copii și alte beneficii vor crește, spune Schmidt. Aceasta este o veste bună pentru plătitorii de taxe.

În ciuda provocărilor determinate de sosirea refugiaților, precum și a riscurilor globale în privința redresării economice, creșterea economiei germane este de așteptat să continue să crească anul viitor, evaluează Schmidt. 2016 va fi un an bun pentru economia germană, mai adaugă acesta. RWI se așteaptă la o creștere de 1,7% pentru anul viitor și 1,8% pentru anul 2017, declară președintele instituției. Rata șomajului va rămâne în anul 2016 la un nivel mediu de 6,4%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/RWI-erwartet-deutlich-steigende-Loehne-article16671976.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 78