Angajaţii Hyundai Motors intră în grevă

_85465008_hyundai

Angajaţii Hyundai Motors intră în grevă

Uniunea lucrătorilor Hyundai Motor au căzut de acord joi să intre în grevă, după ce a fost imposibil să ajungă la un acord pe discuțiile salariale. Uniunea și managementul au convenit să reia negocierile asupra reformelor structurii salariale, însă muncitorii ar putea intra în grevă încă din 14 septembrie.

Hyundai se află în mijlocul restructurării sistemului său de salarizare bazat pe vechime. Grevele muncitorilor au devenit obisnuite aproape în fiecare an, deoarece Uniunea urmărește să ridice salariile lunare și bonusurile.

Acest an va marca al patrulea an de grevă consecutivă, dacă cele două părţi nu vor ajunge la un acord. Lucrătorii cer o creștere de 7,8% a salariul de bază lunar, siguranța locului de muncă garantată până la vârsta de 65 de ani și bonusuri in valoare de 30% din profitul net al producătorului pentru anul trecut.

Uniunea reprezintă mai mult de 48.000 de lucrători și aproximativ 78% din 89% au votat pentru grevă. Hyundai, împreună cu afiliate Kia Motors, este al cincilea cel mai mare producator auto.

http://www.bbc.com/news/business-34207366

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 7 =