Angajații lucrează mai mult decât este convenit

5976950004c74a2006173b2d27f53e18

Nu cu mult timp în urmă multă lume s-a luptat pentru a se introduce săptămâna de lucru de 35 de ore. Angajații însă sunt la fel de obosiți. Potrivit celor de la “Arbeitszeitreport”, timpul de lucru este semnificativ mai lung la mulți dintre ei.

Angajații cu normă întreagă lucrează în medie 43,5 ore pe săptămână. Acest lucru a fost raportat de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung citând informații din primul raport privind timpii de lucru al Biroului Federal pentru Protecția Forței de Muncă și Medicina Muncii, care va fi publicat luni.

Acest raport se bazează pe un sondaj efectuat pe aproximativ 20.000 de muncitori. Angajații lucrează, prin urmare, cu fix cinci ore mai mult decât s-a convenit, după cum raportează “FAS”. 55% dintre toți angajații cu normă întreagă își doresc un program mai scurt de lucru. Peste 40% din angajați lucrează și în weekend, iar 39% spun că angajatorul le cere să fie disponibili a doua zi după sărbători.

Potrivit studiului, angajații cu program mai lung de lucru acuză tot mai mult probleme de sănătate precum dureri de spate, insomnie sau epuizare. Aceste probleme îi afectează în special pe cei care au o influență redusă asupra programului de lucru. Raportul ar trebui să fie prezentat luni. Biroul Federal de la Dortmund nu a putut fi contactat pentru mai multe informații.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Arbeitnehmer-arbeiten-laenger-als-vereinbart-article18818141.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 80