Angajații nemulțumiți se îmbolnăvesc mai des

 

Junge Frau arbeitet im Büro zwischen Akten

Angajații care nu se simt apreciați la locul de muncă sau care sunt răsplătiți prea puțin comparativ cu așteptările lor se plâng de două ori mai mult de locul de muncă. Angajații își doresc în special mai multă loialitate și laudă din partea angajatorului, arată un sondaj al AOK.

Nemulțumirea față de superiori și salarizare poate face rău: fiecare al patrulea angajat care evaluează cultura corporațională de la locul său de muncă ca fiind negativă, resimte efecte și pentru propria sa sănătate, după cum reiese dintr-un raport public al casei de asigurări de sănătate AOK. Printre cei chestionați, doar fiecare al zecelea om are o părere bună despre compania sa.

Există o relație directă și clară între felul în care angajații se simt la locul de muncă și starea lor de sănătate, explică Helmut Schröder, responsabil de rapoartele de absenteism. Fiecare companie, indiferent de domeniu, ar trebui să se folosească de astfel de informații. Potrivit sondajului, pentru angajați este extrem de important să simtă că angajatorul îi sprijină (78%) și că îi laudă pentru munca bună depusă (69%). Dar numai pentru jumătate din angajați această dorință devine realitate.

Institutul Științific al AOK (Wido) a chestionat 2000 de angajați cu vârste între 16 și 65 de ani cu privire la stilul de conducere, remunerarea corectă sau orientarea angajaților în compania lor. În cazul unei culturi corporaționale evaluate negativ s-a remarcat de asemenea absența a o treime din angajați (31%) de la lucru pentru o perioadă de cel puțin trei săptămâni. În grupul celor care au evaluat pozitiv mediul de lucru și cultura organizațională din compania lor, acest lucru s-a întâmplat doar pentru fiecare al șaselea angajat (16,9% absenți).

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Unzufriedene-Arbeitnehmer-sind-oefter-krank-article18618536.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 8