Angajații rămân cu mai mulți bani în buzunar

imago64373744h

Angajații rămân cu mai mulți bani în buzunar

Mulți lucrători pe bază de contract se pot bucura de un surplus semnificativ în buzunare. Inflația este redusă, iar la sfârșitul lunii rămân mai mulți bani necheltuiți. Tot mai puțini angajați profită de fluturașul de salar.

Mulți angajați rămân în anul 2015 cu mai mulți bani în portmonee. În medie salariile și indemnizațiile au crescut cu 2,9%, după cum a estimat Arhiva Tarifară WSI pentru asociația sindicală Hans-Böckler după evaluarea a numeroase fluturașe de salarii din prima jumătate a anului.

La o inflație estimată pentru anul în curs de 0,5% până la 0,8%, surplusul ajustat este de fix două procente. Asta corespunde oarecum cu nivelul anului precedent: în anul 2014 a existat, potrivit datelor existente, o creștere salarială de 3,1% la o rată a inflației de 0,9%.

Astfel creșterea salarială a exercitat o influență importantă asupra creșterii cererii interne, care sprijină în acest an în mod semnificativ economia germană, spune șeful Arhivei Tarifare, Reinhard Binspick. Doar puțin peste jumătate din angajații germani au un acord tarifar, iar activitățile lucrative nestipulate în acorduri sunt plătite mult mai puțin.

Iar potrivit unui sondaj anterior efectuat de Arhivă, angajații fără acorduri tarifare cu compania sau cu industria din care fac parte câștigă în medie cu 6-8% procente mai puțin decât colegii lor cu acorduri tarifare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Arbeitnehmern-bleibt-mehr-im-Geldbeutel-article15480276.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 16