Angajații Siemens își “îmbrățișează” munca

Opoziția din partea forței de muncă: angajații Siemens au decis să protesteze împotriva reducerii de locuri de muncă, în jurul unei fabrici berlineze de turbine pe gaz. Compania vrea să renunțe la aproape 900 de posturi în capitală. Acțiunea este parteaa unei campanii de proteste ce se va extinde la nivel național.

Sute de angajați au protestat în jurul unei fabrici berlineze de turbine pe gaz, ca urmare a deciziei companiei Siemens de a reduce sute de locuri de muncă. Sub motto-ul “Noi ne îmbrățișăm munca” s-au adunat, potrivit datelor de la sindicatul IG Metall, circa 800 de angajați la fața locului, în cartierul Moabit. Chiar și primarul în funcție al Berlinului, Michael Müller și senatorul pe probleme economice, Ramona Pop, au decis de asemenea să participe.

Fabrica se bucură la nivel mondial de clienți încântați de calitatea produselor și este cunoscută drept lider în domeniul inovației, spune primul reprezentant autorizat al IG Metall Berlin, Klaus Abel. Acesta a mai adăugat că administrația companiei trebuie să se asigure că acest nivel superior va fi menținut și în viitor. Siemens vrea să reducă doar la Berlin un număr de 870 de locuri de muncă. Afectată este pe lângă unitățile de producție pentru turbine de gaz și fabrica Dynamowerk. „Aici ne aflăm și nu se poate altfel” stă scris pe un banner al protestatarilor. Un alt protestatar a scris pe banner-ul său: “Nu ne vindem viitorul pentru un profit imediat”.

Există în prezent un val substanțial de proteste împotriva reducerii locurilor de muncă. În Offenbach au protestat deja de vineri fix 600 de angajați ai concernului industrial de la München, împotriva planurilor de reducere pentru divizia de centrale electrice, unde sunt puse în pericol fix 700 de locuri de muncă.

Concernul DAX a anunțat că va reduce în total, la nivel mondial, circa 7000 de locuri de muncă, dintre care jumătate se află în Germania. Fabricile de la Görlitz și Leipzig au împreună 920 de angajați și vor fi închise complet. În locația din Mülheim an der Ruhr vor fi eliminate 640 de locuri de muncă. Chiar la Offenbach există mulți angajați amenințați cu disponibilizarea, pentru că planurile de dezvoltare și producție echipamente pentru centrale electrice vor fi concentrate pe locația Siemens din Erlangen, aflată la o depărtare de 200 de kilometri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Siemens-Mitarbeiter-umarmen-ihr-Werk-article20142107.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 18