Angajații Tesla se plâng de joburi grele

Ore suplimentare, presiuni mari, colaps: această imagine o prezintă angajații Tesla cu privire la fabrica americană a concernului. Potrivit unui raport, din anul 2014 și până în prezent a fost nevoie de peste o sută de ori de servicii medicale de urgență. Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, încearcă să se apere.

Constructorul american de automobile, Tesla, este văzut în industrie ca un exemplu în domeniul electromobilității. Dar mai puțin exemplară este compania vizionarului Elon Musk, cu toate acestea, atunci când vine vorba de tema condițiilor de muncă pentru angajații din fabricile sale, se arată într-un raport al ziarului The Guardian.

Astfel că în fabrica Tesla din California au fost chemate de peste o sută de ori serviciile medicale de urgență, scrie ziarul cu referire la documente interne. Motivul ar fi faptul că angajații au leșinat sau au acuzat amețeli, dificultăți în respirație sau dureri în piept. În plus, ar mai fi existat sute de cazuri în care medicii au trebuit să intervină ca urmare a rănilor sau a altor probleme de sănătate apărute la locul de muncă. Fix 10.000 de oameni sunt angajați în această fabrică.

Potrivit raportului, actualii și foștii angajați ai companiei acuză cultura companiei spre ore suplimentare și presiunea enormă exercitată asupra angajaților. Câteodată angajații erau convinși să continue munca în ciuda durerilor sau rănilor pe care le prezentau, pentru ca planurile ambițioase ale lui Musk să fie îndeplinite.

Un angajat Tesla ar fi povestit despre cum unii oameni au căzut pur și simplu la podea de epuizare, au venit atunci oameni care au risipit mulțimea adunată în jur și au trimis oamenii înapoi la lucru. Un alt angajat din producție a vorbit cu admirație despre tehnologiile de fabricație high-tech. Însă totul este de domeniul viitorului la Tesla, mai puțin condițiile de muncă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-Mitarbeiter-klagen-ueber-harte-Jobs-article19850666.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 54