Angajații VW primesc prime de 3950 euro

20f40daf033e25f3dfcf05ddbeac2c86

Semne ale împăcării: concernul Volkswagen, afectat de scandalul emisiilor, nu permite angajațiilor să sufere de pe urma acestuia. Cei 120.000 de angajați au primit o primă de performanță. Cu toate acestea, ele sunt mult mai mici decât altădată.

În ciuda scandalului din domeniul automobilelor diesel, cei 120.000 de angajați care fac parte din acordul tarifar al VW vor primi o primă de performanță de 3950 de euro. Acest lucru a fost anunțat de concern la Wolfsburg. Primele sunt alternativa la împărțirea profitului cu angajații care beneficiază de un acord tarifar, acțiune la care s-a renunțat în anul 2015. Datorită pierderilor înregistrate de companie cu ocazia scandalului Dieselgate, primele au fost reduse substanțial, de la 5900 de euro în anul anterior. În cazul acestor prime de recunoaștere, reducerea a fost de 1950 de euro, ceea ce corespunde unei pierderi de aproape o treime.

În total Volkswagen împarte voluntar către angajații săi suma de 474 de milioane de euro. Ceea ce reprezintă o sumă de  șapte ori mai mare decât a fost acordată în anul 2015 pentru dividende. Concernul VW a înregistrat anul trecut o pierdere de un miliard de euro. Dar dacă ajustăm rezultatul companiei în fața efectelor ocazionate de scandal, atunci acesta este doar ușor mai slab decât anul trecut cu 2,1 miliarde de euro față de 2,5 miliarde.

Directorul de personal Karlheinz Blessing a permis concernului să-i citeze cuvintele, el spunând că angajații au depus eforturi extraordinare în ciuda situației dificile în care se află compania. Iar aceste eforturi merită recunoaștere. Președintele consiliului de administrație, Bernd Osterloh, a subliniat faptul că personalul a fost sub un mare stres anul trecut. Aceștia au arătat că sunt de partea companiei și în situații dificile. Cei 120.000 de oameni de beneficiază de acorduri tarifare cu compania lucrează în șase fabrici VW din vestul Germaniei localizate în Wolfsburg, Emden, Hannovra, Salzgitter, Braunschweig sau Kassel, precum și la filiala financiară a VW cu sediul la Braunschweig. Primele de 3950 de euro încasate de angajați sunt o sumă brută.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-Mitarbeiter-erhalten-3950-Euro-Praemie-article17694051.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 4