Angajatorii germani cer o nouă politică migraționistă

Germania are nevoie de imigranți la fel de mult ca și în anii 50 și 60, crede președintele Asociației Angajatorilor Germani, Ingo Kramer. Țara trebuie să conștientizeze rapid acest lucru, chiar dacă pentru mulți este dificil.

Angajatorii germani cer noului guvern ce se va instala după ziua alegerilor să implementeze o nouă politică de emigrare, care să se orienteze către piața muncii. Președintele Asociației Angajatorilor (BDA), Ingo Kramer, a declarat pentru presă că el nu se referă strict la imigranți din state îndepărtate din afara UE, el face referire și la persoane ce provin din țări vecine sau membre UE, țări unde poate nivelul șomajului este semnificativ mai ridicat decât în alte țări.

Trebuie să devină clar pentru mediul politic că Germania are nevoie de imigranți, la fel de mult ca și în anii 50 sau 60. Pentru că până în anul 2030 economiei germane îi vor lipsi șase milioane de oameni apți de muncă.

Germania este o țară pentru imigranți, iar acest lucru trebuie conștientizat de toată lumea, mai adaugă Kramer. El admite că lumea nu va accepta cu ușurință o astfel de idee, în special având în vedere discomfortul recent resimțit de populație de pe urma valului de refugiați.

Alternativa ar fi să se majoreze performanța economică a țării cu cei 44 de milioane de oameni apți de muncă prezenți astăzi în Germania. Pentru a realiza acest lucru, potențialul productiv al oamenilor trebuie exploatat mai eficient. Ceea ce înseamnă că îngrijirea și educația copiilor trebuie organizată mai bine, cu existența unui număr mai mare de centre de îngrijire de zi, mai multe școli, mai multe grădinițe și centre sociale. Atunci femeile vor avea posibilitatea de a-și dezvolta și oportunitățile în carieră, este de părere acesta.

De asemenea, vor trebui introduse stimulente pentru persoanele în vârstă, pentru ca acestea să lucreze o perioadă mai lungă. Perioada de șomaj va fi redusă printr-o formare mai bună. Peste o treime din oamenii care trăiesc în Germania și nu au un loc de muncă nu au nici o formare profesională în spate.

www.n-tv.de/wirtschaft/Arbeitgeber-fordern-neue-Migrationspolitik-article19795915.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 74 = 84