Angela Merkel îngrijorată cu privire la reclamatiile de spionaj american

_76098588_76098587

Angela Merkel îngrijorată cu privire la reclamatiile de spionaj american
Cancelarul german Angela Merker şi-a exprimat, luni, îngrijorarea privind un agent dublu german care lucrează pentru Statele Unite. Aflată într-o vitzită de trei zile în Beijing, Merkel a declarat într-o conferinţă de presă: „Dacă informaţiile sunt exacte, este un caz grav.”
Săptămâna trecută un agent al serviciilor de informaţii germane (BND) a fost arestat. Acesta lucra din 2012 pentru CIA şi ar fi predat peste 200 de documente Statelor Unite în schimbul unei sume de 25 de mii de euro.

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere a cerut la rândul său, Statelor Unite să clarifice aceste infromaţii apărute. Relațiile germano-americane au devenit destul de tensionate, deoarece s-a constatat că Agenția Națională de Securitate din SUA a monitorizat telefoanele mobile ale cancelarului Merkel. Sursa de supraveghere NSA a fost dezvăluită avertizorilor de integritate din SUA Edward Snowden, un fost antreprenor NSA, care rămâne un fugar în Rusia.

Angela Merkel a început duminică o vizită de trei zile în China, ce-a de-a şaptea de la preluarea functiei în 2005. China este a doua cea mai mare piață de export a Germaniei în afara Europei, după SUA. Anul trecut a vândut produse în valoare de 67 miliarde de euro în China, în timp ce importurile din China au depasit 73 miliarde de euro.
http://www.bbc.com/news/world-asia-china-28182045

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =