VIDEO: Angelina Jolie prezintă sâmbătă în Cambodgia filmul său despre khmerii roșii

Actrița și regizoarea americană Angelina Jolie urmează să prezinte sâmbătă la celebrele temple de la Angkor, cel mai mare complex de temple din lume, noul său film consacrat crimelor comise de regimul khmerilor roșii.

Angelina Jolie este deosebit de atașată de Cambodgia, țara de origine a fiului său adoptiv Maddox, amintește AFP.

Regele Cambodgiei Norodom Sihamoni, precum și supraviețuitori ai regimului comunist se vor afla printre cele circa 1.500 de persoane care au fost invitate la avanpremiera filmului “First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers”.

Acest film este o adaptare a cărții cu același nume a militantei pentru drepturile omului Loung Ung în care autoarea își amintește de ororile trăite sub regimul care a făcut două milioane de morți între 1975 și 1979.

“Filmul reflectă brutalitatea khmerilor roșii”, a declarat pentru AFP Sin Chanchhaya, director al Departamentului de film și difuzare culturală din Cambodgia.

“Aceasta este o chestiune foarte importantă pentru noi. Cambodgienii sunt foarte interesați (de film)”, a adăugat el.

Difuzarea în avanpremieră de la Angkor va fi urmată de alte proiecții în toată țara.

Filmul va fi lansat în șapte luni pe site-ul de streaming Netflix.

Angelina Jolie are programată o conferință de presă sâmbătă după-amiază pe situl arheologic Angkor, în prezența autoarei Loung Ung.

Prezența actriței este deosebit de așteptată. Aparițiile Angelinei Jolie au devenit rare după divorțul ei, în septembrie, de actorul american Brad Pitt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 10